Interviu exclusiv: Shah Rukh Khan vorbeşte deschis despre “FAN”

Postat de : admin Pe data de: 14 . 04 . 2016 Comentariu: 0 Hit: 1755

Cum s-a întâmplat #Fan?

Meritele îi aparţin lui Aditya Chopra. Am filmat pentru “FAN” în timp ce filmam pentru “Happy New Year”. Am făcut acest lucru deoarece voiam să experimentez utilizarea efectelor speciale şi vizuale. Iniţial, nu am fost prea mulţumiţi de rezultat, însă Aditya Chopra, experţii în efecte vizuale şi make-up artistul s-au străduit mult mai mult, iar rezultatul final a fost unul perfect! Aşadar, “FAN” s-a întâmplat pentru că producătorul a fost încrezător.

Povesteşte-ne câte ceva despre personajul pe care îl interpretezi…

Povestea acestui film se învârte în jurul unei asemănări. Nu este vorba despre un duplicat. Este vorba despre un tânăr care seamănă cu un star de cinema, Aaryan Khanna. Atunci când suntem tineri, credem că semănăm cu cineva anume… De exemplu, în adolescenţă, credeam că semăn cu Kumar Gaurav. Atunci când s-a lansat filmul “Love Story” (avându-l pe Kumar Gaurav în rolul principal), oamenii obişnuiau să mă numească “Kumar Gaurav”, mai ales atunci când purtam cămaşa mea roşie în carouri. Aşadar, când am ajuns în Mumbai pentru prima oară, dorinţa mea a fost să-l întâlnesc pe Kumar Gaurav.

Este personajul pe care îl interpretezi un fan psihopat?

Darr, Baazigar şi Anjaam erau antieroi, însă acest personaj nu este psihopat. El nu aleargă cu disperare după o fată. Este povestea unui tânăr inocent, care nu știe cum va reacționa atunci când îşi va întâlni idolul, cel mai mare star al țării. Voi fi diferit în acest film.

Cât a durat machiajul?

Iniţial a durat 6 ore; dar apoi m-am obişnuit cu el şi a durat 3 ore.

Care sunt, în opinia ta, calităţile pe care ar trebui să le aibă un fan?

Eu nu mă gândesc la oameni ca la nişte fani, nu îi percep ca pe nişte fani. Îi percep ca pe nişte admiratori, ca pe nişte oameni care mă iubesc. În dragoste, poţi deveni Devdas, Rahul și Raj. Uneori, iubirea unui fan scapă de sub control, însă şi asta e o formă de iubire.

 

În tinereţe, erai obsedat de un star anume, aşa cum este Gaurav în film?

Nu am fost niciodată fanul vreunui actor, deoarece a trebuit să încep, oarecum de timpuriu, să mă descurc singur în viaţă. Consider că a fi îndrăgostit şi a fi un fan sunt nişte sentimente deosebite. Din păcate, nu am avut niciodată timp să fiu fanul cuiva, pentru că părinții mei au murit când eu aveam o vârstă încă foarte fragedă. Pot spune, fără nici un fel de aroganţă, că am devenit un star înainte de a putea fi fanul cuiva. Nu am fost un fan în adevăratul sens al cuvântului, dar am admirat activitatea multor oameni, precum Amitabh Bachchan, Rishi Kapoor, Milkha Singh, Mohammad Ali, Sunil Gavaskar şi Kapil Dev.

A fost uşor să joci propriul rol pe marele ecran?

Pentru mine, cel mai mare câştig pe care mi l-a adus acest film a fost acela că am învăţat cum să nu mai fiu Shah Rukh Khan, iar aici mă refer la ambele roluri. Este extrem de greu să joci rolul unui superstar, credeţi-mă. Mi-a fost mult mai greu să interpretez rolul superstarului decât rolul fanului. A trebuit să mă dezvăţ să fiu Shah Rukh Khan, iar meritul îi aparţine lui Maneesh Sharma.

Eşti îngrijorat în legătură cu perspectivele comerciale ale filmului #FAN şi cu potenţialele categorii de public care vor urmări filmul?

Nu pot mulțumi mereu pe toată lumea. Ca persoana creativă, mi-aş dori să fac parte din distribuţia unei pelicule de imagine, precum “Dilwale”, dar şi din distrubuţia unei pelicule în realizarea căreia nu s-au folosit aproape deloc efecte speciale, precum “Asoka”. Mereu vor fi persoane care vor veni şi-mi vor spune ce filme să fac şi ce filme să nu fac. Dar, ca actor, trebuie să-mi urmez instinctul. Nu cred ca scopul principal ar trebui să fie acela de a realiza un film care să aibă încasări uriaşe la Box-Office, ci de a realiza un film care să mulţumească pe toată lumea, cu o poveste simplă. Consider că filmul #FAN este destul de special şi sperăm că va transcende granița comerţului şi a nişelor. 

Comentarii

Lasati un comentariu